DÉCOUVERTES

Het geheim van het toverdrankje voor bloemen en planten

Om ons 100ste artikel te vieren, hebben we een geweldig onderwerp gekozen: het verhaal van een geheim van een van onze trouwe exposanten die altijd enorm succes heeft behaald vanwege zijn effectiviteit en de presentatie van zijn producten.

Dit verhaal begint als een beroemde fabel van Jean de La Fontaine.

Werk, neem de moeite:
Dit is het gegeven dat het minst ontbreekt.
Een nederige tuinman, op zoek naar het uitzonderlijke,
riep zijn kind, sprak met hem zonder getuigen.
Pas op, zei hij, de erfenis niet te verkopen
van wat je ouders je hebben nagelaten,
Hierin is een schat verborgen.

Het tafereel speelt zich af in NEDERLAND en meer bepaald in Katwijk, een stadje gelegen aan de prachtige Noordzeekust, bekend om zijn vele velden met tulpen-, hyacinten- en narcissenbloemen.

VAN RIJN KATWIJK
VAN RIJN THEODORUS

Wij zijn in 1923, THEODORUS van RIJN, hovenier van beroep, kweekt planten en bloembollen in zijn kassen. Deze liefhebber van perfectie heeft als doel met zijn culturen de mooiste te zijn, om zo de beste prijzen op de veiling te krijgen.

Om dit te doen, zoekt hij een meststof om zijn wens uit te laten komen. Door verschillende componenten en plantenextracten te mengen, ontdekte hij toevallig een prachtig innovatief product.

VAN RIJN ADRIANUS

Hij geeft zijn geheim door aan zijn zoon ADRIANUS van RIJN die het angstvallig bewaakt om zijn eigen planten en bloemen in stand te houden. Ondertussen verhuizen ze naar BELGIË in Groot-Bijgaarden waar ADRIANUS zijn kassen tot bloei laat komen. Hij heeft 5 kinderen, 4 dochters en een zoon KEES, van wie we deze gegevens hebben. Hij was zo vriendelijk om ons iets meer te vertellen over dit geheim dat we aan het einde van het artikel met u delen.

KEES VAN RIJN: zijn parcours

E SECRET VAN RIJN Leiden

KEES werd geboren in Leiden, HOLLAND, op 31/01/1948, maar 15 dagen na zijn geboorte keerden zijn ouders terug naar Groot-Bijgaarden, waar ze hun culturen ontwikkelden. Op 18-jarige leeftijd had hij de kwekerij van zijn ouders moeten overnemen. De oliecrisis is echter present en het blijkt dat de ratio winstgevendheid van de investeringen met de vele arbeiders, negatief is voor het hele gezin.

 
DE FAMILIE VAN RIJN

Hij moet daarom een andere oplossing vinden. Hij spreekt 4 talen (Nederlands, Frans, Duits, Engels), net als zijn vrouw Myriam, en realiseert zich dat hij zijn geheim kan bewaren en toch het publiek laten profiteren van zijn wonderbaarlijke product. Hij maakt het artisanaal en verkoopt het op beurzen en floralien.

VAN RIJN BEURZEN EN FLORIADES

De eerste presentatie vond plaats in 1969 op het Tuinsalon in Brussel. Sindsdien heeft hij met Myriam Europa en Noord-Amerika doorkruist:

• 26 in Frankrijk,
• 13 in Duitsland,
• 7 in België,
• 2 in Zwitserland,
• 2 in het Verenigd Koninkrijk,
• 1 in Luxemburg
• 1 in Oostenrijk.
• 1 op Guadeloupe
• 1 in Montreal

Enkele standen in de loop van de tijd

Producten

Het assortiment is beperkt, maar biedt een vlaggenschipproduct:

1 – De beroemde meststof:

LE SECRET VAN RIJN Bberoemde meststof


Dit is het historische product. Uitgevonden door de grootvader. Het is een echte plantenvoeding die verbluffende resultaten oplevert voor alle planten, zowel groene als bloeiende. Bloemen zijn overvloediger, orchideeën bloeien vaker, bloembakken met geraniums, begonia’s, petunia’s en andere bloemen krijgen een lange, prachtige bloei. Tuingroenten hebben nog nooit zo lekker gesmaakt. Ook te gebruiken voor fruit- en citrusbomen.

2- De make-up

LE SECRET VAN RIJN Kees van Rijn MAKE UP


Ontwikkeld in 1965. Het geeft een natuurlijke glans aan de bladeren van de planten. Tegelijkertijd verwijdert het het stof van de bladeren zodat de planten beter kunnen ademen en gezonder zijn.

3- De Insect K.O.

LE SECRET VAN RIJN Kees van Rijn INSECTE KO


Ontworpen door de zoon KRISTOF. Dit is een universele insecticide dat effectief is tegen vliegende en kruipende insecten (vliegen, muggen, spinnen, motten, kakkerlakken, mieren, vlooien, insecten, mijten, zilvervisjes …). Dankzij de unieke formule is de Insect K.O. volkomen onschadelijk voor mensen, warmbloedige dieren, maar ook voor planten en bloemen.

Productie en marketing.

Sinds het begin van de productie is ze artisanaal en alleen in grote geheimhouding uitgevoerd door de familie VAN RIJN. Voor de conditionering doen ze dan een goede daad, want het werk wordt door gehandicapten in beschutte werkplaatsen gedaan.

LE SECRET VAN RJN Productie en marketing.

De producten worden voornamelijk verdeeld op beurzen en floraliën. Er werden twee andere kanalen gebruikt: Postorder en teleshopping. In 2005, de oprichting van hun eerste online verkoop website. Deze site is tegenwoordig erg nuttig gebleken. Ondanks het begin van de wereldwijde gezondheidscrisis en de annulering van de meeste beurzen, bloemenshows en floraliën, konden de klanten toch de producten krijgen.

Advies en loyaliteit.

In de familie van RIJN verkopen we en adviseren we. Klantenbinding bouwen we op door een uitnodiging aan te bieden voor het volgende evenement en vele andere voordelen.

Zo kennen KEES en MYRIAM, zijn vrouw, handlanger en zijn alter ego sinds 1969 als cliënten, ouders, hun kinderen en hun kleinkinderen. Ze gaan naar de beurs voor de jaarlijkse aankoop van de wondermeststof. De getuigenissen zijn talrijk en lovend. Hier zijn een van de vele die deze reclame samenvat:

Ik gebruik de producten van VAN RIJN’S al jaren. Ik krijg geweldige effecten op mijn bloemen en groenten. Ik heb ze nooit kunnen verkrijgen met andere producten – Françoise P (Parijs).

VAN RIJN’S-meststof doet het erg goed bijons in de emiraten. – Alex (Abu Dhabi)

De Pers

De stand van VAN RIJN’S heeft vaak de eer gehad van de pers en met name de voorpagina’s van de dagbladen. Journalisten hielden graag interviews.

 • LE SECRET VAN RINJ PRESSE LYON
 • LE SECRET VAN RINJ PRESSE GRENOBLE
 • LE SECRET VAN RINJ PRESSE LIEPZIG
 • LE SECRET VAN RINJ PRESSE NANCY
 • LE SECRET VAN RINJ PRESSE NICE

Leer wat meer over het geheim.

Dit is waar de beste plantenvoeding uit bestaat. Het is een 100% biologisch afbreekbare meststof, samengesteld uit:

4% stikstof, waarvan 2% (langzaam) en 2% (snel)
5% fosforzuuranhydride, voor het kleuren en ontwikkelen van het blad
6% kaliumoxide voor de bevordering van de bloei.
Maar het grote geheim is de toevoeging van ingrediënten van tulpenbladen en zeewier.

 Het gebruik is eenvoudig: het product goed schudden, wekelijks een dop per liter gietwater. Voor snijbloemen zijn enkele druppels voldoende.

Hier is het resultaat in een paar foto’s.

Bloemen

 • LE SECRET VAN RINJ BONSAÏ
 • LE SECRET VAN RINJ IRIS
 • LE SECRET VAN RINJ ZYGOCACTUS

Planten

 • LE SECRET VAN RINJ JARDIN POTAGER
 • LE SECRET VAN RINJ PLANTE
 • LE SECRET VAN RINJ TOMATE

Van VAN RIJN tot VAN RIJN sinds 1923

Van VAN RIJN tot VAN RIJN sinds 1923

Het geheim wordt al bijna 100 jaar mondeling doorgegeven van vader op zoon op het moment van fabricage. Vandaag deelt KEES de directie met een van zijn twee zonen, KRISTOF die de beurzen verzorgt. De vijfde generatie maakt zich op want KEES en MYRIAM hebben drie kleinkinderen.

Om meer te weten te komen over KEES en MYRIAM Van RIJN

Hier is een gelukkig, innemend stel dat elkaar wonderbaarlijk aanvult. Hun verwelkoming was altijd warm en buitengewoon vriendelijk.

 VAN RIJN KEES ET MYRIAM
 

Ze zijn allebei gepassioneerd door zeilen en golfen. MYRIAM is een fan van de golfsport en tijdens wedstrijden eindigt ze dikwijls als eerste om een prijs in ontvangst te nemen. Voor het zeilen is KEES nationale wedstrijdleider in België met MYRIAM zijn teamgenoot. Als zodanig nemen ze deel aan vele kampioenschappen.

Liefhebbers van de Franse gastronomie en levensgenieters. Ze deelden enkele van hun favoriete gerechten in Frankrijk met ons.

In Parijs vonden ze een restaurant om de kalfzwezerik op grootmoeders wijze te proeven.
Straatsburg is traditioneel om te genieten van hun beroemde flammeküche en kikkerbilletjes.
Nice: Ze houden van de heerlijke verse vis en maken een omweg voor de loup de croute en sel.

LE SECRET VAN RIJN In Nice, in 2019, ontdekking van restaurant Le Chabrol met Paul en Raydo Obadia
In Nice, in 2019, ontdekking van restaurant Le Chabrol met Paul en Raydo Obadia

De info om alles te weten en ons cadeau voor ons honderdste artikel.

Om u te bedanken voor uw loyaliteit bieden wij u met KEES en MYRIAM VAN RIJN een geschenk aan dat normaal voorbehouden is aan leden van de VAN RIJN’S club

 Ontvang elke maand de bloemen- en plantenkalender om te weten wat u op de juiste manier moet doen om zeer goede resultaten te behalen. Stuur hiervoor je naam, voornaam en e-mail naar shop@vanrijns.be of scan de volgende QR-code:

Om het assortiment te ontdekken en een bestelling te plaatsen, ga je naar de site www.vanrijns.be of scan je de volgende Qr-code:

VAN RIJN QR CODE POUR LE SITE www.vanrijns.be

Adres: VAN RIJN B.V.B.A
Vredestraat 54
B-1830 MACHELEN

Om te besluiten:

We zijn altijd blij om onze favorieten met u te delen, we hopen dat u tevreden bent en we zetten ons vrijwilligerswerk voort om onze ontdekkingen met u te delen.

PRO Paul en Raydo Obadia april 2021

Foto’s van RIJN

3 réflexions au sujet de “Het geheim van het toverdrankje voor bloemen en planten”

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s